Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Hästar skämtar inte!

HästarPosted by Anneli Thors Wed, September 11, 2013 22:03:40
Nu är det lastning, lastning och åter lastning som står på "att göra listan". I går lasttränade jag fyra hästar "på riktigt" och coachade två per telefon...

I kväll, när jag skulle träna mina egna hästar mötte jag och Savvy grannen ute på vägen. Hon var pratsjuk och Savvy blev lite less, så jag släppte lös honom under tiden som vi pratade. Savvy fick syn på hästlastbilen som stod öppen ca 50 meter bort och traskade direkt in och ställde sig i den! smiley

Träffade en ny hästägare och hennes häst i dag - en söt liten arab som är RBI. Rädd för bommar och lite annat smått och gott som t ex trailern... En oerhört snäll liten kille som bara vill kunna känna sig trygg! Känns lite "kul" med en sån häst - jag har många dominanta och tuffa hästar i träning nu!

Träffade en liten tuffing i går som blev abslout inte ville acceptera att någon kunde flytta undan hans framdel. Han blev så pass hotfull och dominant att jag faktiskt klev av ridplanen och ställde mig utanför staketet innan jag fortsatte jobbet med honom. Det är första gången på flera år jag känt att jag vill ha ett staket mellan mig och hästen! Det är viktigt att inte negligera en häst som blir så pass hotfull - hästar skämtar INTE!
Fördelen med att få ett staket mellan sig själv och hästen i ett sånt här läge är att mitt eget adrenalin inte rinner till och triggar hästen. När jag känner mig trygg kan jag behålla lugnet och fortätta vara mjuk och fin men ändå tydlig i mina signaler.
Hästen då? Jodå, även han blev lugn och fin och det gick att flytta hans framdel utan attacker till slut...Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.