Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Rolig och händelserik vecka!

HästarPosted by Anneli Thors Tue, August 06, 2013 15:16:29
Förra helgen höll jag kurs för ett gäng trevliga hästägare!

Det genomgående temat blev skillnaden mellan att tala om för hästen vad vi vill att den ska göra eller att invänta hästens egna frågor vad vi förväntar oss. Hästens motivation och samspel ökar enormt om vi har en två-vägskommunikation i stället för att dela ut order!

Måndag till onsdag hade jag privata träningar och några verkningar inbokade, plus att jag hade en visning av anläggningen för några som är intresserade av att stalla upp sina hästar hos mig i höst! Kul!

Torsdag bar det av till Oslo för en tre dagars Game of Contact kurs för Christie Rains från Texas!
Mycket sitsträning och övningar för att träna upp känslan i tyglarna och bettet. Först på tunnor, "Steady Eddy" och på varandra, sedan på hästarna. Himmel vilken träningsvärk jag hade den tredje dagen!!

Stort tack till Ingrid vars häst jag fick låna på kursen!

Trött och mycket nöjd styrde jag kosan hem igen i går. Väl hemma fick jag veta att två björnar hade sovit inne på vår gård natten till lördag. Inspekterade två stora legor ca femti meter från vårt hus! INTE kul!!Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.