Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Kurser, kurser, kurser...

HästarPosted by Anneli Thors Tue, November 19, 2013 21:17:42
Sedan mitt sista inlägg har jag haft besök av Eddy Blom under fem dagar. Eddy är en av pionjärerna inom komplementär medicin på häst och har jobbat med många "stora" häst som t ex Legolas och Ina Scott samt flera topphästar inom både hoppning, dressyr och fälttävlan.
Jag lärde känna Eddy i mitten på nittiotalet då han var en av lärarna på equitraikerutbildningen vid Naturmedicinska fackskolan i Stockholm.
Under hans vistelse här höll vi en två dagars kurs för intresserade hästägare om hur man kan förebygga sjukdomar hos sin häst.

Vi åkte också ut och undersökte och behandlade några hästar - bland annat en häst som en veterinär äger!!smiley Trevligt när olika skolor kan mötas i stället för att titta snett på varandra!

Gordon, den lilla Appaloosa-valacken, har flyttat till sitt nya hem! Hans nya husse var med och hämtade honom i söndags. Jag tror att Gordon kommer att få det superbra hos honom! Men det blev tomt i stallet efter honom - Gorodn är en väldigt trevlig häst!

Under helgen som var höll jag en grundkurs. Hade en "ovanlig" deltagare denna helg - en hoppryttare! Det är den grupp av hästägare som jag sällan kommer i kontakt med, så därför var det extra roligt att hon deltog - och dessutom fick se fina framsteg på sin häst. Ett av hästens problem var att den var rädd för vattenmattor så jag visade henne hur hon enkel kunde hjälpa hästen över den rädslan. Efter bara en liten stund bet hästen i vattenmattan och drog i den - helt oräddsmiley Ingen konst att gå över den sedan!

Under natten mellan lördag och söndag drog en extrem storm in. Träd föll som käglor och det var inte roligt att ge sig ut med bilen på morgonen. Som tur var hade stormen avtagit innan det var dags för kursdeltagarna att lasta och åka hem.

Efter några intensiva veckor var det en betydligt lugnare inledning på denna vecka. Riktigt skönt! Förutom verkningar och lastträning av en häst har jag hunnit träna/rida Amigo både i går och i dag - superroligt!

Jag ska snart börja ta upp anmälningarna till sommarens kurser med David Lichman och Christie Rains. Jag kommer att skicka ut information direkt till alla er som står på min sändlista. Ni andra kan gå in på hemsidan eller hålla er uppdaterade här eller på FB - information om kurserna kommer att läggas ut där med!