Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Höstlov!

HästarPosted by Anneli Thors Wed, November 06, 2013 21:34:49
Jisses så mycket som hänt den senaste veckan!

V 44 är lika med höstlov. Så jag har hållit höstlovsträningar från måndag till söndag med allt från enskilda lektioner till grupper på fyra deltagare. Den sista hästen åkte hem i kväll - de stannade ett par dagar extra!

Vi har tränat på arbete på lina, frihetsarbete samt ridning på såväl grimma och grimskaft som helt utan huvudlag. Kul! Duktiga hästar och duktiga ägare!

"Nya" intresserade personer har besökt anläggningen och kikat på träningar!

I slutet av veckan kom det spekulanter från Schweiz och tittade på en häst som står hos mig för träning. Tycke uppstod - så vi får se vad som händer!

En eftermiddag spenderade jag på en ridskola där jag höll en föreläsning/demo om hästars språk, psykologi och beteende för ett intresserat gäng. Många bra frågor och reflektioner!

I morgon kommer Eddy Blom. Vi ska hålla en kurs på anläggningen lördag och söndag. Fredag och måndag kommer vi troligtvis att lägga in en del undersökningar samt ett besök på Wången för att titta på deras nya activ stable!

Har också fått klartecken från Cristie Rains att hon kommer till Östersund i juli för att hålla en Game of Contact kurs i anslutning till Davids kurs. Jag ska räkna fram ett "paketpris" för er som vill gå båda kurserna!

Jag red GoC för Cristie i Olso i somras. Hon är en jätteduktig och trevlig instruktör och GoC-kursen är en kurs som för alltid förändrar ens syn på hur man rider en häst i form! Ett "måste" för alla som rider sin häst med bett - oavsett om man är Parelli-nörd eller ej!

I kväll har jag verkat Kalvadoz. Han är verkligen världens snällaste hingst! Jag har knappt hunnit klappa hästarna här hemma de senaste veckorna. Ändå står han som en filbunke när jag verkar honom - utan att sätta fast honom! Love this guy!