Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Tårta!?

HästarPosted by Anneli Thors Tue, October 22, 2013 19:46:00
Nu är det länge sedan jag skrev något i bloggen! Om jag har tyckt att tiden snurrat fort tidigare kan jag säga att den går i spinn just nu!!

Har tack och lov en praktikant hos mig som ger värdefull hjälp i de vardagliga stallsysslorna!smiley

Har en sk "problemhäst" på träning som gör kanonfina framsteg i arbetet på lina och i frihetsarbetet! I dag "hjälpte" han mig att göra min första ofrivilliga avsittning på drygt 20 år...Helt och hållet mitt eget fel! Jag står och talar om för min praktikant att hästen spänner sig när han förstår att jag tänker sitta upp, men ignorerar det. Inte smart med en RBI! Total explosion och jag ligger i backen innan jag ens hunnit upp! Får väl bjuda på tårta på stallmötet på torsdag... smiley

Nästa vecka kommer riktigt långväga spekulanter från Schweiz och tittar på ett sto som jag har på träning nu! En jättetrevlig häst, men hon kan bli lite dominant och introvert om man pressar henne för mycket. Rätt inställning och en portion humor underlättar om man ska bli hennes nya matte! Hoppas de åker "joddlande" tillbaks efter att de tittat på henne!

Amigo gör fina framsteg i ridningen! Så roligt att rida honom. Vi har börjat med Game of contact, vilket går jättefint!

Gordon, den fina appaloosa valacken är fortfarande till salu! Trevlig häst med fin exteriör, bra hovar och ett fint temperament! Vet du någon som söker en unghäst (2 år) är dom välkomna att komma och titta på honom!

I söndags var det dags för Tobbe Larssons besök i Östersund! Tobbe var en rolig och bra föreläsare och tog sig tid med att möta publiken för frågor, foton och autografer efteråt.

Tobbe delgav lite "inside information" av den nya säsongen av Ponnyakuten, berättade om sin egen karriär och hur hästarna har öppnat massor med nya dörrar för honom. Han delgav även sin syn på problemlösning, vikten av säkerhet och att relationen mellan häst och människa är A och O! Positiv förstärkning, godis till belöning och roliga träningspass var andra viktiga ingridienser för framgång i träningen - och det kan vi väl skriva under på?

Tobbe och jag drog också upp planer för en show med hans hästar här i Östersund i början av maj nästa år! Ev kommer en annan stjärnryttare att komma med...Återkommer med info när allt är klart!

Just nu håller jag på att planera Eddy Bloms besök! Han kommer att hålla kurs lördag och söndag den 9 - 10 november. Ev kan han boka in några undersökningar/behandlingar den 8 och 11 november. Om du är intresserad av att få honom till ditt stall så kan du maila mig; info@nhcenternorr.se

Nu ska jag ut i busvädret och kvällsfodra pållarna här hemma!