Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Äntligen!

HästarPosted by Anneli Thors Fri, October 04, 2013 20:40:53
I söndags hade vi vår första träning i grupp med alla om står uppstallade på NHCN. Syftet med den träningen var att alla måste kunna hantera alla hästar vid in- och utsläpp, täckningar mm. Hästarna måste kunna känna sig trygga med att alla människor går att lita på, dvs alla tar hänsyn till varje enskild hästs behov.

Tidigare på söndagen anlände ett sto som ska grundridas ett par veckor inför en försäljning. Långväga spekulanter är på G...Spännande!
Jag har tränat henne från marken måndag till onsdag och ridit henne i går och i dag. Trygg häst som inte alls brydde sig om att det blåste rejält ute och hon var ensam på en ny ridplan första gången jag red henne!smileyRätt köpare kommer att få roligt med den här hästen!
Ytterligare en träningshäst kom under måndagen. Eftersom det var lite lastningsproblem med den här gossen åkte jag hem till ägarna och hjälpte dem på med hästen på trailern. Lastning är dock ett moment som måste tränas med den här killen...
Den här veckan har jag mest jobbat på att få hans tillit. När en häst är så rädd som den här är relationen A och O...Eftersom en av hans paradgrenar är att slita sig loss från människor har jag jobbat honom i frihet - då finns det ju inget grimskaft att slita sig från =) Vi har i stället byggt ett "mentalt" grimskaft mellan oss; han väljer nu att komma och stanna hos mig i stället för att försöka springa i från mig, trots att han är lössmiley Nästa vecka ska vi ta tag i lastning och börja rida!
Äntligen har jag kommit upp på Amigo också! I ett drygt år har jag sett fram emot att kunna börja rida honom. Men, eftersom han var så överviktig har jag varit tvungen att banta honom rejält, vilket har tagit tid. Men i går var det äntligen dags! Det var en fantastisk känsla; stort härligt steg och "mycket häst" både under och framför mig! Det ska bli så roligt att få börja träna honom! Vill gärna ha med honom på Lichmans kurs till sommaren!
I tisdags träffade jag en häst med Cushings syndrom. Det var det lockigaste jag sett!! En american curly har inte en suck! Om man bortser från att hästen var sjuk så var han så söt; han såg ut som korsning mellan åsna och mammut - lång, lockig päls och jordens lurvigaste öron smiley