Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Lyx...

HästarPosted by Anneli Thors Mon, September 23, 2013 20:27:05
Vet nästan inte var jag ska börja...det har hänt masssor de senaste dagarna!smiley

Lugnet har (nästan) börjat sänka sig över vårt stall och vi börjar hitta rutinerna i vardagen. I fredags kväll var det dock INTE speciellt lugnt! En skenande travhäst, med tom rockard efter sig, kom inspringade i vårt stall! Som tur var hade både människor och hästen klarat sig bra!! Tur att det fanns folk på plats som kunde ta hand om och lugna den stackars hästen!

I slutet av förra veckan fick stallet ett tillskott av en två-årig appaloosa valack som står hos mig för försäljning. Information om honom kommer inom kort! Han är en supertrevlig häst som kommer att skänka sin nya ägare många trevliga stunder och mycket glädje!

I dag fick han följa med mig och Amigo i ridhuset för första gången - han skötte sig superfint! Tim fick förtroendet att visa ynglingen ridhuset samtidigt som jag tränade Amigo.
Amigo hittade en snygging i speglarna som han beundrade en god stund!!

En annan häst som jag själv "beundrar" är en islänning med jordens sötaste rumpasmiley...hade förmånen att träna honom i slutet av förra veckan och då tog jag det här fina kortet på honom;
Tim gjorde ett superjobb med sin häst Sunny i dag! De som var med på kursen förra helgen har sett prov på hur RBE hon kan bli...Vi har mest varit på den lilla ridplanen ute hittills, men i dag gick vi in i ridhuset då det var riktiga höststormar utomhus! Tim fick bland annat träna på falling leafes för att behålla sin häst i ett LB - moode. Jag har ALDRIG sett den hästen gäspa så mycket som hon gjorde efteråt! Circling game över bommarna gick som en dans efter det!

Det är verkligen en lyx att ha tillgång till "allt"!
Ridhus;

Teorisalar;

Cafeteria;

Stallet;
Hagarna;

Hemma har Finita och Beauty "hittat" varandra. Nu står de i lösdriften tillsammans...Beauty har intagit sin gamla plats - i söderläge! Finita får hålla tillgodo med norr-läget som var Amigos gamla plats! Fölet tycker att det är ganska spännandemed en ny häst i hagen. Hon vill gärna dela hö-nät med Beauty när mamma tillåter det!