Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Ny erfarenhet...

HästarPosted by Anneli Thors Thu, August 29, 2013 21:41:58
I dag fick jag göra något jag aldrig gjort förut - verka en liggande häst!
Jag har jobbat med den här hästen under några veckor på grund dålig hovvård och fång. Hovarna var i bedrövligt skick - helt havererade med utflutna hovvägar, så de var stora som "dasslock". Dessutom var alla hovar angripna av röta!

Som om det inte räckte tyckte dessutom inte hästan alls om att få sina hovar verkade...

Men, efter idogt tränande och korta pass kunde jag verka båda framfötterna i förrgår!smiley
Och i dag var det dags för bakhovarna. När jag kom låg lilla fröken i hagen och jag passade på att ta båda bakfötterna medan hon fortfarande låg ned! När hon till slut reste sig upp var det bara lite småfix kvar!smiley
Fick lite tankar på vad en ergonom skulle säga om arbetsställningen?! På alla fyra i "skiten" i hagen...smiley Spelar trots allt ingen roll - huvudsaken det blir bra för hästen!

I går träffade jag en ny häst som skrämt sin ägare (och många fler...). Superfint litet sto som "bara" var rädd och behöver en tydlig ledare. Det kommer att gå fort att se stor skillnad på henne!

Träffade en annan rädd häst lite senare under gårdagen. Han har löst sin rädsla genom att kvickt som sjutton slita sig lös! Imponerande hur snabb - och stark - han var! Jobbade honom själv ett tag för att få honom att inse att han inte kunde slita sig lös längre utan måste hitta en annan (och av mig förutbestämd) strategi - nämligen att sluta fly och i stället stanna och ta stöd i människan! Vilket han insåg till slut...Söt liten pojke!

Sist på dagen lasttränade jag en häst som definivt INTE var rädd. Hon undrade bara "Why should I?". Rolig märr som jag haft ett par "duster" med tidigare. Hon kan ta god tid på sig innan hon till slut bestämmer sig för att det kanske är enklast att ändå göra som den där hemska människan vill?! Därför hade jag lagt henne sist på dagen....man bör inte ha en tid att passa om man ska ta igenom något med en sådan typ av häst. Men hon överaskade mig - efter "bara" en timme bestämde hon sig för att det var helt ok att gå in och stanna i trailern! Har gjort betydligt "enklare" saker med henne som tagit mycket längre tid - hon har ett grymt tålamod när det kommer till att försöka trötta ut människor! smiley

Älskar alla dessa hästar! Alla är så fina och kloka på sitt sätt - ibland känns det nästa som om hjärtat svämmar över när de visar sin tillit och jag kan hjälpa dem igenom rädslor och andra saker som ger dem problem i livet!smiley