Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Stora (fram)steg för hästarna - men små för mänskligheten!

HästarPosted by Anneli Thors Thu, August 22, 2013 21:41:35
I söndags var det ett "kärt" återseende med ett gäng hästar och människor som haft träningsuppehåll över sommaren! Roligt att se att alla gjort fina framsteg, trots skador mm!

Jag har fått se och uppleva fler fina framsteg under veckan; ett litet sto som inte alls tycker om att man hanterar hennes fötter, lyfter dem själv nu och håller upp dem en liten stund. Lyckades verka båda bakhovarna och behandla hennes röta runt om i dag! Har satt upp två tider nästa vecka för fortsatt träning och förhoppningsvis verkning runt om! Jag är glad att den här hästen har en så positiv ägare som verkligen tränar enligt mina instruktioner en stund varje dag!

En annan, betydligt större kille (men liten inuti!) har också gjort fina framsteg i lastningen! I dag var tredje tillfället och han visar verkligen tillit till mig nu! I dag var första gången som jag bad honom att gå in i trailern och vi kunde avsluta med att han själv gick in - på eget initiativ - och lugnt och fint stod kvar i trailern några minuter! Mycket nöjd med hans framsteg!

I går började vi lastträningen med en annan rädd häst (Jodå - "problemen" kommer som sagt i skov!) Hon började med några små explosioner bara hon såg trailern! Vi tog det väldigt lugnt, dels på grund av att hästen är väldigt rädd och dels för att jag coachar ägaren att själv göra jobbet. Efter ett tag tordes hon stå intill trailern och beta och till och med nosa på rampen! Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för hästen!smiley

Har bara hunnit träna mina egna hästar lite sporadiskt under veckan. Det går åt mycket tid till de sista förberedelserna för mitt NH Center just nu; avtal, kalender/planering, hemsida mm. Om allt går enligt planerna flyttar de första hästarna in i mitten av september!smiley