Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Halta hästar, lyckliga hästar och rädda hästar...

HästarPosted by Anneli Thors Sun, August 11, 2013 22:25:32
Hm, flera hästar som blivit halt de senast dagarna...Har behandlat fyra stycken utöver en av mina egna den senaste veckan! I vanliga fall brukar det gå flera veckor utan att någon hör av sig angående hältor...Allt går verkligen i skov!

I torsdags blev jag nästan rörd till tårar! En häst som jag tränat sedan april och som haft en väldigt hotfull framtoning hade öronen framåt och en underbart positiv attityd under HELA träningen! Så underbart att se honom; calm, connected and responsive! Det är såna här ögonblick som gör det så fantastiskt roligt att träna andra ekipage!smiley
I dag träffade jag en annan, ny pålle som behöver hjälp med att övervinna sin trailer-rädsla!En STOR valack som var oerhört känslig, explosiv och rädd. Som tur var, sökte den här hästen stöd i mig och efter ett tag kunde han så lös på rampen och slappna av, medan jag kliade lite itchie spots!
Tyvärr finns det ju inga trollspön, så efter att förklarat för ägaren vad jag såg i hennes häst (och hon kände igenom honom i allt!) bokade vi in tre tider under nästkommande vecka för lastträning. Hoppas att inte lastträningar kommer som ytterligare ett skov nu - de står inte högst på min önskelista...Det är inte lastträningen i sig, utan att de som söker hjälp för problemet inte har den grundkommunikation med hästen som är nödvändig för att träna lastningar. På så kort tid som möjligt måste man alltså både lära hästen att kommunicera och att gå på trailern!