Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Motiverad Amigo!

HästarPosted by Anneli Thors Fri, July 26, 2013 09:04:01
I går var det ännu en solig, varm (het!) sommardag! Hade tre träningar inbokade under den gassande solen - det blev inte direkt några "fartövningar"...

Mina egna hästar sparade jag till kvällen då ridplanen låg i skugga!
Savvy och jag fortsatte med Game of Contact. Samma fina känsla som sist. Förvånar mig lite faktiskt, eftersom den här hästen har haft stora problem med att acceptera att en människa kontrollerar hans huvud. Trodde kanske att det skulle visa sig igen när det kom till att rida med kontakt i bettet. Man blir ständigt påmind att "Don´t make assumtions"!

Amigo struntade återigen i gräset i går kväll. 100% fokus på att gå till ridplanen! Inne på planen hade han en fantastisk energi i steget och var väldigt kommunikativ! Och han argumenterade inte emot en enda gång trots att jag var tvungen att korrigera honom några gånger! Super!!

Verkar bli lika varmt och fint i dag, så hästarna får nog vänta till kvällen igen. Ska förbereda lite för en kurs som jag ska hålla i helgen. Det kommer att vara en ganska "ojämn" grupp så jag kommer troligtvis att lägga upp olika teman där alla kan arbeta med sin häst på den nivå där de befinner sig.

Nästa vecka åker jag till Norge och rider kurs själv! Ser verkligen fram emot det!