Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

När hästen får betala priset för vår okunskap...

HästarPosted by Anneli Thors Tue, July 23, 2013 23:12:37

De senaste två dagarna har man inte kunnat klaga på vädret i alla fall! Soligt, varmt och underbart!smiley(Om man gillar det alltså!?)

Det är sällan jag blir riktigt arg eller upprörd - jag har "sett och mött" det mesta, men i går blev jag ombedd att titta på en häst som mådde allt annat än bra! Det var inte att hästen var sjuk som gjorde mig upprörd, utan att ägaren haft BÅDE veterinär och hovslagare ute och ändå inte fått någon hjälp! Det sorgliga är att jag hör det här allt för ofta! Tyvärr är det inte bara på djursidan utan lika ofta i humanvården...Jag vill inte att min blogg ska bli en klagomur - det finns så gott om sådana i alla fall, men det gör ont i mig när jag ser hästägare som ber om hjälp och ändå inte får någon. Det är djuret som i slutändan får betala priset och kanske dömas ut och slaktas helt i onödan! smiley

En betydligt trevligare historia var det i kväll då jag tränade en ägare vars häst lätt pendlar mellan att bli rädd och aggressiv. Ägaren har gjort ett superjobb med att lära sig läsa hästens tidiga, subtila signaler och lärt sig hur hon ska göra för att motivera honom till att vilja lyssna på henne. I dag hade han en positiv attityd genom hela träningen och visade både nyfikenhet och tillit till sin ägare. Underbart att se!

Mina egna små "sprakfålar" har också gjort fina framsteg! Amigo går som bekant i sin skogshage, där det är magert bete. Föra att förflytta sig till ridplanen måste han gå genom massor med gräs. Mums! Han har liknat mer en dammsugare än en häst när vi gått där...Men - i går när jag förberedde träningen stod Amigo och tittade på mig. Han gnäggade och ställde sig vid grinden och när jag satte på honom grimman för att gå till ridplanen stannande han inte en enda gång för att äta gräs! Han hade 100% fokus på att gå in och träna. Öronen framåt och energi i steget! Super!! (Han fick naturligtvis äta lite gräs efter träningen...)

Jag har inte ridit Savvy så mycket med bett ännu, men i dag började vi med Game of Contact. Han tog direkt stöd i bettet, sökte sig nedåt fram och "sög" tag i bettet. Fantastisk känsla! När man har den här hästen MED sig så är han underbar - men han är också motsatsen om man får honom MOT sig...

Har tyvärr fortfarande problem med att ladda upp bilder på rätt ledd, så det blir bara text i dag med...