Anneli Thors

Anneli Thors

Den här bloggen

handlar om mitt hästliv. Jag skriver om det vardagliga livet och träningen av mina egna hästar, trevliga händelser med mina elever och deras hästar, upplevelser från kurser och allt annat som hör hästlivet till.

Intressanta träningar!

HästarPosted by Anneli Thors Tue, July 16, 2013 23:08:59

Ledarskap har många olika aspekter...Att kunna identifiera och kontrollera sina egna känslor är en viktig del. Det jobbade jag kring tillsammans med en ägare idag. Kombinationen av terapeut/instruktör är inte helt felsmiley Det handlar lika mycket om att coacha människor i deras utveckling som att träna hästar - kul tycker jag!

Förutom att kunna kontrollera sina känslor måste man också utmana sin häst i "You don´t have time with anything else but me"! Det fick an annan ägare träna på - hennes häst vet vad som förväntas av honom, MEN han gör det med "vänster handen" och har sitt fokus på helt andra saker. När hon bad sin häst om hans uppmärksamhet, gick "friendly game" sönder...bara att "laga"!! Att etablera ett gott ledarskap bjuder på så otroligt olika utmaningar!

En liten "tösabit" fick hoppa över sin träning i dag, då hon ramlade av sin häst i går! Ett besök på akuten resulterade, som tur var, inte i mer än ett par kryckor...Inga frakturer, men en liten, mörbultad tjej..

Dagens sista träning handlade om att motivera en häst som i frågasätter det mesta...Point to Point med morötter på stolar som vi placerat ut på ridplanen gjorde att sändningarna inte omedelbart ifrågasattes - det fanns ju en "belöning" i slutändan!

Den här hästen är så "gullig" - han blir verkligen som en tjurig "liten" tre-åring som stampar med fötterna och undrar VARFÖR?? Kul att se att hans ägare kan använda både mjuka och fina faser, som inte triggar honom, och har fått ett mycket säkrare kroppsspråk. Hon fick också träna på skillnaden i hästens reaktion mellan att hennes häst själv "springer in i sticken", kontra om hon "använder" sticken mot honom.

Mina egna hästar fanns det inte mycket tid för i dag..."pussade" på dem lite i hagen bara...

Hörde i från en annan hästägare i dag, som också skulle behöva en "puss"...hennes sto fölade i helgen som var, med fölet överlevde tyvärr inte... Så sorgligt! Jag vet ju hur vi kämpade för vårt lilla föl och var livrädda för att inte klara henne! Det är så otroligt mycket känslor involverade...alla modersinstinkter slår till och man gör "vad som helst" för att fölet ska klara sig...